Наловив риби на 300 тисяч: на Бодградщині піймали браконьєра

09 Грудня 2023, 10:39
Наловив риби на 300 тисяч: на Одещині піймали браконьєра 373
Наловив риби на 300 тисяч: на Одещині піймали браконьєра

Працівники сектору реагування патрульної поліції Болградського районного відділу поліції спільно з працівниками сектору водної поліції Ізмаїльського районного відділу поліції під час патрулювання узбережжя озера Ялпуг помітили чоловіка, який займався ловом риби сітками. 

Ним виявився мешканець Криничненської територіальної громади. Про це інформують у поліції Одещини.

За допомогою незаконних засобів правопорушник виловив понад 100 рибин, серед яких карасі, товстолобики, сазани, тарані, краснопірки та лящі. За попередніми підрахунками сума завданої шкоди склала 300 тисяч гривень.

«Як речові докази поліцейські вилучили у рибалки рибу, п’ять ліскових сіток та човен з веслом. Відомості про подію дізнавачі територіального підрозділу поліції  внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 249 Кримінального кодексу України. Нею кваліфікується незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. Точну суму завданої шкоди встановлять за результатами експертизи, після проведення якої вирішуватимуть питання про повідомлення фігуранту про підозру. Слідство триває», – прокоментував т.в.о. начальника Болградського районного відділу поліції Роман Михайлов.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 17 до 51 тисячі гривень або обмеження волі на строк до трьох років.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024