Тарутинську громаду відвідала делегація з Німеччини

26 Березня 2024, 11:24
Тарутинську громаду на Одещині відвідала делегація з Німеччини 145
Тарутинську громаду на Одещині відвідала делегація з Німеччини

Тарутинську громаду відвідала делегація з Федеративної Республіки Німеччини на чолі з депутататом Бундестагу Беате Мюллер Геммеке

Також серед гостей були представники благодійної організації Ermstal Hilft Симон Навотни, Мартин Зальцер, Хольгер Вайблен, представниця Міністерства культури Німеччини Хайнке Фабрициус та мер міста Кирхайм Тек Паскаль Бадер. Про це інформують у Тарутинській громаді.

Поважних гостей – друзів Тарутинської громади радо зустріли Тарутинський селищний голова Сава Чернєв, голова Тарутинського німецького товариства «Бессарабський дім» Світлана Крук, заступниця селищного голови Олена Сілоч та працівники відділу культури селищної ради.

Урочиста зустріч німецьких друзів та партнерів відбулася в Тарутинській селищній раді. Селищний голова подякував поважним гостям за підтримку Тарутинської громади та розповів про те, як зараз живе громада, про її розвиток та існуючи проблеми, також обговорили питання сьогодення України.

Для гостей провели своєрідну екскурсію селищем.

Делегація Німеччини відвідала пам’ятний меморіал загиблим захисникам України, на якому встановили 33 дошки воїнам. З глибоким співчуттям та сльозами на очах німецькі друзі разом з керівництвом громади вшанували пам'ять загиблих воїнів України хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіального комплексу.

Біля пам’ятника засновникам селища Тарутине, у тому числі і німецьким колоністам, народний танцювальний колектив «Талісман» зустрів поважних гостей з хлібом та сіллю як символом пошани, миру і добробуту. Місцевий композитор та виконавець Юрій Гаваньо на скрипці виконав німецькі та бессарабські мелодії.

Крім того, німецька делегація побувала у закладах охорони здоров’я громади, поспілкувалися з керівниками Тарутинської лікарні та Тарутинського центру первинної медико-санітарної допомоги, обговорили насущні потреби закладів. Також відвідали укриття Тарутинської лікарні та відмітили його гарний стан.

Слід зазначити що Німецька делегація була приємно вражена гостинністю Бессарабського краю.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024